Mag ik u voorstellen: ontdekt in het oosten van Siberië, Korea, Japan, Oost-Rusland en China, maar binnenkort ook bij ons: de kiwibes.
De kiwibes is een kleine kiwivrucht (ongeveer zo groot als een druif) die je volledig, dus mét schil, eet. Dat kan omdat de schil geen haartjes heeft. Het vruchtvlees is zacht en sappig en heeft een uitgesproken zoete smaak. In de vrucht zitten tientallen tot honderden kleine, donkere pitjes. En net zoals de gewone kiwi bevat het bovendien een flinke dosis vitamine C.
De commerciële wereld ziet de komst van de kiwibes alvast zitten. De hedendaagse consument wil een gezond voedingsmiddel dat snel en makkelijk gegeten kan worden tijdens een drukke werkdag. De kiwibes past perfect in dat plaatje. Bovendien is het in tegenstelling tot de gewone kiwi in onze contreien perfect te telen. Je hoort het: de gewone kiwi is bij deze zonder meer passé!
... het Oosten
Gepost door
Ariane
|
zondag 15 maart 2009
Posts Relacionados
This entry was posted on
zondag 15 maart 2009
at
om
11:55
and is filed under
Labels:
nieuws_uit
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
0 reacties:
Een reactie posten