STOP de smaakvervlakking!

| maandag 2 maart 2009

stopbordMisschien heb je het zelf ook al opgemerkt. Er is tegenwoordig zoveel kunstmatig voedsel en drank in omloop dat echte, pure smaak nog nauwelijks bestaat. Of – erger nog – nog nauwelijks wordt opgemerkt. Authenticiteit lijkt plaats te hebben gemaakt voor allerlei kunstmatige toevoegingen en mixen.


Deze (bedroevende) tendens gaat hand in hand met de snelheid waarin we leven. Niet dat we nooit de tijd nemen om te eten en drinken. Maar door ons hectische bestaan zijn we het afgeleerd om écht (tijd te nemen om) te proeven. We zijn letterlijk en figuurlijk onze smaak verloren.

Een nieuwe smaakcultuur tot stand brengen, waarbij echte smaak terugkomt, begint met aandacht voor smaak. Want van smaak moet je je bewust zijn. Als je niet écht proeft, kan iets je ook niet écht smaken. Het is ook aandacht voor de producten die je eet of drinkt. Echte, authentieke smaak vind je in verse, kwaliteitsvolle producten. Kunstmatige toevoegingen zijn niets anders dan simulatie van smaak. Paradoxaal genoeg, geven ze ons vaak wel de illusie dat we ‘smakelijk’ eten.

De laatste jaren lijkt het tij met zaken als ‘mindfulness’ en ‘slow food’ – gelukkig – stilaan te keren. Ook de overheid is met het ‘ik kies bewust’ - logo op de goede weg om de consument te helpen om zich in het kluwen van misleidende boodschappen een goede ‘smaakvolle’ keuze te maken.

Ook the fruit lab is ontstaan in het licht van de strijd tegen de smaakvervlakking. Dat is de verdienste van een team met passie voor lekker (smakelijk) eten en drinken. Met liefde voor authentieke smaak. Ze ontwikkelden échte sappen met respect voor de vrucht: voor haar natuurlijke, authentieke, smaak. Eén miljoen verkochte flesjes later kunnen we wel stellen dat Nederlanders maar al te graag de strijd aangaan tegen smaakvervlakking. Dat smaakt duidelijk naar meer!

0 reacties:

Een reactie posten