Mindfulness

| maandag 2 maart 2009

We hebben het tegenwoordig vaak zo druk dat we nog amper ‘stilstaan’ bij (nieuwe) ervaringen. Veel dingen doen we automatisch: tandenpoetsen, douchen, ons naar het werk haasten, het eten klaarmaken ... Soms hebben we zin in iets lekkers, maar is het al op voor we het goed en wel beseffen. Zonde toch?

Mindfulness is een andere manier van leven. Het is je bewust zijn van dingen waaraan we gewoonlijk geen aandacht besteden. Het is met twee voeten in het leven staan. Genieten van het moment. Kortom: leven in het nu.


Yesterday is history
Tomorrow is a mystery
Today is a gift
It is called present


Mindfulness is ook aandacht besteden aan smaak. Het ontdekken van je eigen smakenpalet. Dat doe je door te genieten van wat je proeft. Want proeven is je bewust zijn van smaak.

Er is goed nieuws: mindfulness kan je leren! Bijvoorbeeld door de eerste hap van een maaltijd met volle aandacht te proeven. Je leert zo stilstaan bij het nu. En bij wat je echt lekker vindt. Want ook proeven moet je leren.

Wij zijn alvast fan!

2 reacties:

Unknown zei
17 maart 2009 om 13:20

Ik heb pas ook iets gelezen over mindfulness en ik haalde er vooral uit dat de aandacht voor het hier en nu verdrongen wordt door gepieker (bijv. over werk). In dat geval lijkt relativeren mij een goede remedie. En als je het over relativeren hebt, kijk dan eens op: http://www.youtube.com/watch?v=gqantZJ6WwM&e.

Ariane zei
30 maart 2009 om 15:14

Mensen piekeren vaak over voorbije of toekomstige dingen. Mindfulness is leven in het nu. Bijvoorbeeld: geen snelle hap terwijl je al bezig bent met de dingen die je erna gaat doen. Wél aandacht voor de smaak die je ervaart. Geniet van het moment. Het gaat anders zo aan je voorbij.

Een reactie posten