Sterrensap!

| donderdag 4 juni 2009


Steeds meer chefs uit sterrenrestaurants verbinden hun naam aan hapjes en drankjes die niet uit hun eigen keuken komen. Zo ook Jonnie Boer bijvoorbeeld die inflightmenu’s voor Lufthansa ontwierp of Sergio Hermans die een kant-en-klaarmaaltijd voor Albert Heijn samenstelde. En nu ook chefkok Hans van Wolde. Hij schenkt in zijn tweesterrenzaak Beluga in Maastricht niets minder dan … de versgeperste sappen van the fruit lab (holé!).


“Ik werk uitsluitend met ingrediënten van topkwaliteit. De drankjes van the fruit lab benaderen de kwaliteit van versgeperst gewoonweg het beste.” zegt de topchef van restaurant Beluga. Sinds begin dit jaar is de chefkok tevens smaakmeester van de sappen van Fruity King. Dat betekent dat hij de dranken van the fruit lab kritisch beoordeelt op smaak en geur.

Zijn verdict:

“In alles wat je proeft zit een ultieme combinatie tussen zoet, zuur, bitter, zout en umami. De smaak van de meeste mannen neigt meer naar bitter en zout, terwijl vrouwen meer de voorkeur geven aan zoet en zuur. De combinatie van deze smaken is enorm belangrijk, want de juiste verhouding van deze elementen zorgen voor eenheid in de smaak. In de sappen van the fruit lab is die combinatie bijzonder goed gelukt. De cijfers op de flesjes geven zelfs de verhouding van zoet, zuur en bitter aan. Zo kun je in een oogopslag zien wat voor smaakcombinatie die variant heeft.”

En of hij smaakt heeft! ;-)

0 reacties:

Een reactie posten